BİZ KİMİZ

HAKKIMIZDA

Genç Girişim Derneği, gençlerin sosyal yaşamda ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan, sosyal rollerini ve kimliklerini keşfetmelerini kolaylaştıran ve aktif katılımlarını artıran bir gençlik derneğidir. Sosyal dezavantajlı grupların ihtiyaçları üzerine çalışmalar yürüten derneğimiz, toplumda olumlu bir etki yaratmayı hedeflemektedir. Farklı gayriresmi gruplar ve öğrenci kulüplerini içeren derneğimiz, 2020 yılından bu yana ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli programlar çerçevesinde projeler ve etkinlikler yürütmektedir.

Üniversite toplulukları ağımız sayesinde, farklı şehirlerden farklı niteliklere sahip birçok gençle iş birliği yapmaktayız. Yerel kamu kurumları ve üniversitelerle olan iş birliklerimiz sayesinde toplumsal etkisi güçlü çalışmalar gerçekleştirdik.

MİSYONUMUZ

Genç Girişim Derneği olarak misyonumuz, gençlerin sosyal rollerini ve kimliklerini keşfetmelerine ve aktif katılımlarını artırmalarına yardımcı olmaktır. Sosyal dezavantajlı grupların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaparak, topluma olumlu bir etki yaratmayı amaçlamaktayız. Erasmus programı kapsamında, müzik, profesyonel gelişim, dijitalleşme, sosyal medya, yapay zeka, sosyal girişimcilik, engelli ve dezavantajlı gruplar, spor faaliyetleri, eğitim kalitesinin artırılması gibi çeşitli alanlarda faaliyetler düzenlemekteyiz. Amacımız, gençlerin girişimcilik ruhunu desteklemek, sosyal sorunlara sosyal girişimci perspektifiyle çözümler aramak ve gençlerin topluma yeniden kazandırılmasını sağlamaktır.

VİZYONUMUZ

Genç Girişim Derneği olarak vizyonumuz, gençlerin topluma pozitif katkı sağlayacak bireyler olarak yetişmelerini desteklemektir. Sosyal girişimcilik ekosistemine katkı sağlayacak start-up’lar oluşturmak, genç istihdamını destekleyen projelerde yer almak ve fırsat eşitliği sağlamaktır. Yerel ve ulusal düzeydeki politika yapımında sosyal etki iş dünyasının iyi uygulamalarını tanıtmak ve Avrupa Birliği politikalarına katkıda bulunmak hedeflerimiz arasındadır. Toplumda aktif girişimcilik ruhu oluşturmak ve gençler arasında ortak bir demokrasi kültürü ve perspektifi yaratmak için çalışmaktayız.